"UČESTVUJU U SUKOBU"

Ruski ambasador u SAD-u kritikovao tu državu

Odluka američkoga ministarstva odbrane da organizira kurs obuke u Fort Silu (Sillu) u Oklahomi još je jedna potvrda de facto učestvovanja Vašingtona u ukrajinskom sukobu, rekao je Antonov

Antonov je rekao da je pravi cilj američke administracije "rukama Ukrajinaca nanijeti što veću štetu Rusiji na ratištu". TWITTER

A. O.

11.1.2023

Planovi SAD-a za obuku ukrajinskih vojnika u korištenju raketa Patriot još jedan su dokaz učestvovanja Vašingtona (Washingtona) u ukrajinskom sukobu, rekao je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama.

- Odluka američkoga ministarstva odbrane da organizira kurs obuke u Fort Silu (Sillu) u Oklahomi još je jedna potvrda de facto učestvovanja Vašingtona u ukrajinskom sukobu na strani kijevskih nacističkih zločinaca - rekao je Anatolij Antonov u saopćenju koje je objavila njegova ambasada.

Antonov je rekao da je pravi cilj američke administracije "rukama Ukrajinaca nanijeti što veću štetu Rusiji na ratištu".

Američki dužnosnik, koji je ranije govorio pod uvjetom anonimnosti, rekao je da će se obuka održati u Fort Silu sljedećih sedmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.