NJEMAČKA

Mirnesa, gdje je milion eura?

Njen prijatelj Mujo poručio na TikToku: "Para nema, uz tebe sam, kraljice"

Njemački "Bild": "Gdje su milioni". Printscreen

26.1.2023

Bosanka Mirnesa Bešlić iz Busovače i jučer je bila tema njemačke i regionalne štampe, nakon što se, u pratnji advokata, predala na aerodromu u Štutgartu.

Iznijela novac

Na naslovnici njemačkog "Bilda" osvanuo je jednostavan naslov "Gdje su milioni", dok se na TikToku ponovo javio izvjesni "Herr Mujo", koji tvrdi da je njen prijatelj i koji je djelimično odgovorio na ovo pitanje.

Nakon privođenja Mirnese, Mustafa Osmanović ("Herr Mujo", op.a.) je kratko napisao: "Para nema, uz tebe sam, kraljice. Ljubi te tvoj drug, Herr Mujo", a postavio je i pjesmu pod nazivom "Njemački policajci".

 

Poruka izvjesnog "Herr Muje": "Uz tebe sam, kraljice". Printscreen

Mirnesa, poznatija kao Miki, osumnjičena je da je 14. oktobra prošle godine ukrala više od milion eura iz firme za prijevoz novca u Štutgartu, a u kojoj je bila i zaposlena.

Novcu je imala pristup kao zaposlenica firme. Isti dan su nadređeni prijavili pljačku, a policija je započela istragu. Nisu pojasnili na koji je tačno način Mirnesa iz firme iznijela toliku količinu novca.

- Istrage o tome gdje se novac nalazi su u toku. Mirnesa S. je u utorak ujutro privedena sudiji za prekršaje - piše njemački RTL.

Mirnesa, najtraženija žena u Evropi, prilikom hapšenja je izjavila da je boravila u Crnoj Gori.

Ženski zatvor

Ona je od prekjučer u ženskom zatvoru "Schwäbisch Gmünd". Kako njemački mediji prenose, bit će u ćeliji od 10 kvadratnih metara.

- Malena ćelija u ženskom zatvoru "Schwäbisch Gmünd" umjesto luksuznog boravka, a voda umjesto šampanjca za ženu koja je ukrala više od milion eura. Tu se ne ispunjavaju želje, Mirnesa će se na to morati naviknuti - slikovito piše RTL.


Ćelija u koju je smještena Miki. Printscreen

Mirnesi prijeti kazna od deset godina zatvora. Kako je najavljeno iz štutgartskog tužilaštva, uskoro se očekuje i podizanje optužnice za tešku krađu.

Nuđena i nagrada

Njemačka policija je za Mirnesom raspisala potjernicu još u oktobru. Čak su nudili i nagradu u iznosu od 37.500 eura za informacije o njoj, a koja neće biti isplaćena jer se Miki sama predala.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.