STRAVIČNE POSLJEDICE

Zemljotres podijelio maslinjak na dva dijela

Nastali divovski prorez također je posmatran iz zraka pomoću drona

Malinjak podijeljen na dva dijela. Twitter

S. S.

11.2.2023

Nakon zemljotresa u Hataju nastala je ogromna pukotina dubine 30 metara i širine oko 200 metara koja je dijelila maslinjak od 35 hektara u jednom selu.

Mještani su rekli da su čuli jaku eksploziju u zemljotresu. Nakon zemljotresa sa središtem u Kahramanmarašu, formirana je pukotina koja je dijelila maslinjak od 35 hektara usred sela Tepehan u okrugu Hataj Altinozu. Jama dubine oko 30 metara i širine 200 metara šokirala je građane.

Nastali divovski prorez također je posmatran iz zraka pomoću drona. Neki građani rekli su da su tokom zemljotresa čuli snažan zvuk eksplozije i ponovno vidjeli zeleno svjetlo na istom području. Aziz Gunduz, jedan od stanovnika regije koji opisuje incident, rekao je da je "došlo do velike eksplozije".

- Nisam je vidio, ali sam čuo zvuk. Kad sam ujutro pogledao ovuda, nažalost, vidjeli smo takvu ruševinu s ove strane. Ovako je polje bilo ravno. Sada čak ni kašičica neće pasti. Ne znam što se dogodilo - rekao je.

Drugi lokalni stanovnik po imenu Abdullah Temizkan rekao je da također čuo eksploziju.

- Ima onih koji su vidjeli da je eksplodirao malinjak. Nisam mogao vjerovati. Odavdje je izlazio zeleni dim - rekao je, prenosi Hurriyet TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.