ANKARA

Čavušolu zahvalio dječaku Benjaminu iz Sarajeva i svim građanima BiH na pomoći

Prolazimo kroz teške dane ali našem narodu ova podrška daje dodatnu podršku, rekao je Čavušolu

Mevlut Čavušolu. Anadolija

H. J. I.

15.2.2023

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čavušolu (Cavusoglu) zahvalio je danas 12-godišnjem dječaku Benjaminu Mehanoviću koji u Sarajevu prodaje čaj kako bi prikupio pomoć žrtvama zemljotresa u Turskoj kao i staroj nani koja je ušteđevinu dala s ciljem pomoći.

Šef turske diplomatije je na zajedničkoj press konferenciji zahvalio ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinu Konakoviću, vlastima i građanima Bosne i Hercegovine, Rijasetu Islamske zajednice u BiH, entitetima, kantonima, nevladinim organizacijama, a posebno bh. spasiocima koji su do sada iz ruševina spasili 26 osoba.

"Vidimo ljubav"

- Sve na stranu, vidimo ljubav, vidjeli ste u vijestima - rekao je Čavušolu podsjećajući na priču Agencije Anadolija (AA) iz Sarajeva koju su preuzeli turski mediji, "naš 12-godišnji brat Benjamin Mehanović na ulici prodaje čaj i skuplja pomoć i želim da mu se zahvalim".

Dječak Benjamin Mehanović (12), učenik sedmog razreda Osnovne škole "Skender Kulenović" na Dobrinji u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, prodaje čaj na svom malom štandu na trgu i na taj način sakuplja novac za pomoć Turskoj i Siriji.

Teški dani

Hafiz Nedim Botić je ranije na društvenim mrežama je objavio priču o bosanskoj nani koja je također željela da pruži doprinos i pomogne koliko može stradalim ljudima u Turskoj, te je Čavušolu uputio riječi zahvale i nani koja je poklonila ušteđevinu.

- Prolazimo kroz teške dane ali našem narodu ova podrška daje dodatnu podršku - rekao je Čavušolu na press konferenciji po završetku sastanka s Konakovićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.