NOVI DETALJI

Muškarac u SAD-u ubio šest osoba, među njima bivša žena i očuh

Lens je rekao da su poslanici uhvatili Krama ispred njegove kuće i uhapsili ga

Istražitelji na terenu. AP

A. O.

18.2.2023

Usamljeni naoružani napadač ubio je šest osoba, uključujući svoju bivšu suprugu i očuha, u petak na više lokacija u maloj ruralnoj zajednici na sjeveru Misisipija, rekao je šerif, ostavljajući istražitelje da traže tragove o tome šta je motiviralo divljanje.

Naoružan sačmarom i dva pištolja, 52-godišnji Ričard Dejl Kram (Richard Dale Crum) otvorio je vatru oko 11 sati i ubio muškarca na vozačkom sjedištu kamioneta parkiranog ispred trgovine u Arkabutli, u blizini državne granice Tenesi (Tennessee), okrug Tejt (Tate) rekao je šerif Bred Lens (Brad Lance), piše Washinton Post.


Zastupnici su radili na mjestu zločina kada je drugi poziv hitne pomoći upozorio vlasti na još jednu pucnjavu nekoliko kilometara dalje. Nakon što su stigli u kuću, pronašli su ženu, koju je šerif identifikovao kao Kramovu (Crumovu) bivšu suprugu, ubijenu iz vatrenog oružja, a njenog sadašnjeg muža ranjenu.

Lens je rekao da su poslanici uhvatili Krama ispred njegove kuće i uhapsili ga. Iza rezidencije su zatekli dva majstora ubijena pucnjavom - jedan na putu, drugi u terencu. U susjednoj kući otkrili su tijela Kramovog očuha i sestre njegovog očuha.

- Svi imaju kriminal, a s vremena na vrijeme imamo i nasilne zločine, ali sigurno ništa od ovih razmjera - rekao je Lens.

Kram (52) je zatvoren bez kaucije ni po jednoj optužbi za teško ubistvo, a Lens je rekao da istražitelji rade na podizanju dodatnih optužbi. Nije odmah poznato da li Kram ima advokata koji bi mogao govoriti u njegovo ime.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.