TELEFONSKI RAZGOVOR

Đukanović poručio Erdoanu: Spremni smo da učinimo sve da olakšamo nevolje kroz koje prolazite

Mi nismo ekonomski najmoćniji ni najveći vaš prijatelj i partner, ali smo iskren prijatelj, rekao je Đukanović

Đukanović razgovarao sa Erdoanom. Printscreen

H. J. I.

18.2.2023

- Mi nismo ekonomski najmoćniji ni najveći vaš prijatelj i partner, ali smo iskren prijatelj i u granicama svojih mogućnosti smo apsolutno spremni da učinimo sve da olakšamo nevolje kroz koje prolazite - kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u toku današnjeg telefonskog razgovora iz Minhena sa liderom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Edrogan).

Erdoan je, kako je saopćeno, zahvalio Đukanoviću za saučešće i upis u knjigu žalosti koju je otvorila Ambasada Turske u Podgorici.

Pomoć Crne Gore Turskoj

- Informisao je predsjednika o detaljima jedne od najvećih katastrofa koja je odnijela više od 40.000 života, dok je 112.500 povrijeđenih - navodi se u saopćenju Kabineta Predsjednika Crne Gore.

Erdoan je izrazio i nadu da će uz podršku prijatelja "Turska uspjeti da prevaziđe užasne posljedice razornog zemljotresa".

- Istakao je važnu pomoć spasilačkih ekipa iz Crne Gore i pomoć crnogorskih građana - naglasili su iz Kabineta.

Đukanović je zahvalio predsjedniku Erdoanu za odvojeno vrijeme za razgovor.

- Svjestan okolnosti utoliko više cijenim odvojeno vrijeme - kazao je on.

Iskren prijatelj

Predsjednik je, kako se navodi, ponovio izraze najdubljeg saučešća povodom više od 40.000 žrtava, i prenio najbolje želje za oporavak povrijeđenih.

- Crna Gora i njeni građani duboko saosjećaju sa Turskom i njenim narodom. Mi nismo ekonomski najmoćniji ni najveći vaš prijatelj i partner, ali smo iskren prijatelj i u granicama svojih mogućnosti smo apsolutno spremni da učinimo sve da olakšamo nevolje kroz koje prolazite - kazao je crnogorski predsjednik tokom razgovora.

Đukanović poželio je Erdoanu i narodu Turske, istrajnost u naporima koje ulažu da što brže savladaju ovu nevolju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.