ISTRAGA U TOKU

U Lisabonu uhapšen kanibal ubica: U torbi pronađeni komadi mesa

Istražuje se da li sumnjivo meso nađeno u njegovom koferu predstavlja ljudske ostatke navodne žrtve

Uhapšen na aerodromu u Lisabonu. Daily Mail

Z. K.

1.3.2023

Portugalska policija uhapsila je muškarca koji je osumnjičen za ubistvo i kanibalizam i istražuje da li sumnjivo meso nađeno u njegovom koferu predstavlja ljudske ostatke navodne žrtve.

Kako prenosi Daily Mail, Begolea Mendes Fernandes (25) uhapšen je na aerodromu u Lisabonu pošto je avionom stigao iz Amsterdama. Sumnjiči se da je u nedjelju u glavnom gradu Nizozemske ubio Alana Lopesa (21), a dokaz bi se mogao skrivati u njegovom koferu.

Naime, policija sumnja da se u torbi nalaze ljudski ostaci, pa je sadržaj torbe poslat na posebno vještačenje.

Portugalski mediji pišu i da je Fernandes ne samo ubica, već možda i kanibal. On je zadržan na aerodromu odakle je planirao da odleti za Brazil. Izručenje Nizozemskoj očekuje se za nekoliko dana.


Zadržan na aerodromu. Daily Mail

- Muškarac (26) osumnjičen za ubistvo u Nizozemskoj uhapšen je u ponedeljak na aerodromu u Lisabonu. Na sebi je imao krvavu odjeću, a u torbi paket s komadima mesa. Zadržan je na graničnoj kontroli aerodroma nakon što su nadležni posumnjali da nosi falsificiranu italijansku ličnu kartu. U početku su ga sumnjičili samo da je putovao s lažnim dokumentima, ali je onda otkriveno da je dan ranije osumnjičen za ubistvo u Nizozemskoj - rekao je portparol portugalske granične službe.

On je dodao da je Lopes osumnjičen za smrt 21-godišnjaka koji je pronađen u kući na Vegastratu u sjevernom Amsterdamu u nedjelju 26. februara uvečer.

Alan Lopes (21) pronađen je mrtav u kući u kojoj je živio s majkom i dvije sestre. Portugalski dnevnik Žornal de Notisijas objavio je da je Lopes možda žrtva kanibalizma.

Istraga je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.