STRAŠNA NESREĆA

Objavljen snimak trenutka sudara vozova u Grčkoj

Stradalo je najmanje 38 osoba, a strahuje se da će biti još žrtava

U sudaru vozova stradalo 38 osoba. AP

E. Ć.

1.3.2023

U centralnoj Grčkoj došlo je do teške nesreće u kojoj su se sudarili putnički i teretni voz.

Stradalo je najmanje 38 osoba, a strahuje se da će biti još žrtava. Poginulo je najviše mladih koji su se vraćali na studije nakon trodnevnog praznika.

Šef željezničke stanice je uhapšen zbog ove nesreće, a ministar transporta je podnio ostavku nakon što je na površinu isplivalo katastrofalno stanje željeznice u zemlji.

Na društvenim mrežama je objavljen snimak trenutka kada je došlo do nesreće. Dva voza su se kod Larise našla na istom kolosijeku.

Putnički voz je išao iz glavnog grada Atine za Solun, kada se direktno sudario sa drugom kompozicijom, poslije čega je izbio požar u najmanje jednom vagonu.

- Nastala je panika, deset, petnaest sekundi je bio haos, prevrnuli smo se, izbio je požari, kablovi vise, polomljeni prozori, zarobljeni ljudi vrište. Morali smo da skočimo sa dva metra, a ispod su bili polomljeni ostaci gvožđa, ali šta smo mogli da uradimo - ispričao je Stergios Minenis, student iz Soluna.

Voz, u kojem je bilo oko 350 putnika, direktno je udario u teretnu kompoziciju iz suprotnog smera blizu grada Larise u utorak kasno uvečer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.