ZBOG ŽELJEZNIČKE NESREĆE

Letovi sa i ka grčkim aerodromima u četvrtak će biti otkazani zbog štrajkova

U direktnom sudaru putničkog i teretnog voza 28. februara kod grada Larisa (Larissa) poginulo je 57 osoba

Aegean Airlines otkazuje letove. Twitter

A. O.

14.3.2023

Zbog željezničke nesreće prošlog mjeseca, dolazni i odlazni letovi na grčkim aerodromima bit će obustavljeni u četvrtak, 16. marta, kada je najavljen 24-satni štrajk kontrolora leta i radnika civilne avijacije.

Podsjetimo, u direktnom sudaru putničkog i teretnog voza 28. februara kod grada Larisa (Larissa) poginulo je 57 osoba, a desetine su povrijeđene.

Ignorisanje apela 

Generalni štrajk, koji su sazvali najveći sindikati privatnog i javnog sektora u zemlji, posljednji je u nizu postupaka protiv konzervativne vlade i političkog sistema koji je stalno ignorisao apele sindikata zbog mjera sigurnosti.

Neimenovani zvaničnik uprave civilnog vazduhoplovstva izjavio je za Reuters da će svi letovi biti obustavljeni 16. marta i samo će biti dozvoljeni letovi aviona sa presjedanjem, kao i hitni i letovi koji se tiču akcija potrage i spašavanja.

Brodovi u lukama 

Kompanije Aegean Airlines i Olimpik er saopćile su da su bile prisiljene da otkažu sve domaće i međunarodne letove tog dana. Štrajk će se odraziti na stotine letova širom zemlje na oko 40 aerodroma.

Osim toga, zbog štrajka će i brodovi ostati u lukama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.