NABLUS

Izraelska vojska ubila tri Palestinca odgovorna za smrt žene britansko-izraelskog porijekla

Vojska je saopćila da muškarci stoje iza napada prošlog mjeseca na automobil u blizini jevrejskog naselja na Zapadnoj obali

Detalj sukoba. Fena

FENA

4.5.2023

Izraelske trupe u četvrtak su ubile tri Palestinca tražena u vezi s pucnjavom u kojoj su ubijene žena britansko-izraelskog porijekla i dvije njene kćerke, saopćila je izraelska vojska, što je posljednje krvoproliće u nemilosrdnom valu nasilja.

U rijetkom dnevnom upadu koji je pokrenut kada su stanovnici započinjali svoj dan, vojska je rekla da su snage ušle u srce grada Nablusa i izvršile raciju u stanu u kojem su se nalazili muškarci. Vojnici i osumnjičeni su razmijenili vatru, a trojica muškaraca su ubijena.

Vojska je saopćila da muškarci stoje iza napada prošlog mjeseca na automobil u blizini jevrejskog naselja na Zapadnoj obali u kojem su ubijene Lucy Dee, britansko-izraelska majka i dvije njene kćeri, Maya i Rina.

Leo Dee, udovac te žene, rekao je za Associated Press da ga je "utješila" vijest o njihovoj smrti.

U saopćenju nakon racije, militantna grupa Hamas navodi da su trojica muškaraca, identificirana kao Hassan Qatnani, Moaz al-Masri i Ibrahim Jabr, njeni članovi i da je grupa preuzela odgovornost za napad u aprilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.