PRINCEZA OD VELSA

Kejt Midlton odala počast princezi Dajani i kraljici Elizabeti na krunisanju

Umjesto tijare, Kejt je odabrala ukras sastavljen od sitnih srebrnih i kristalnih listića

Kejt zablistala na krunisanju. APP

Z. K.

6.5.2023

Princeza od Velsa Kejt Midlton (Kate Middleton), supruga budućeg kralja Vilijama (William), zablistala je na krunisanju za koju je pomno odabrala detalje kojima je odala počast prvoj supruzi kralja Čarlsa (Charles), ali i kraljici Elizabeti.

Haljina boje slonovače

Iako se samo nazirala ispod formalnog plašta koji je nosila princeza Kejt, dovoljno je otkriveno da se vidi da je Kejt odabrala haljinu boje slonovače britanskog brenda Aleksandra MekKvina (Alexander McQueen).

Kreacija od svilenog materijala ukrašena je srebrnim dugmadima, a na sebi ima izvezene motive cvijeća – ruže, čička, sunovrata i djeteline s tri lista, simbole četiri nacije. Umjesto tijare, Kejt je odabrala ukras sastavljen od sitnih srebrnih i kristalnih listića, iz kolekcije Jess Collett x Alexander McQueen.

Naušnice s biserima

Kao posvetu princezi Dajani (Diana), odabrala je njene naušnice s biserom i dijamantima, a počast kraljici Elizabeti odala je kroz dijamantnu ogrlicu Festoon koju je kralj Džordž VI (George) dao da se napravi za svoju kćerku, tada princezu Elizabetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.