ŠEF VAGNERA

Jevgenij Prigožin oštro: Kremlj nije sposoban da brani Rusiju

Optužio je danas rusku vojnu jedinicu da je pobjegla sa svojih položaja u blizini Bahmuta

Prigožin: Prekinute su mi sve telefonske linije. Twitter

Z. K.

9.5.2023

Jevgenij Prigožin, lider prokremljanske paravojne jedinice, optužio je danas rusku vojnu jedinicu da je pobjegla sa svojih položaja u blizini Bahmuta u istočnoj Ukrajini, gradu koji je već mjesecima epicentar najžešćih borbi.

Više municije

- Danas je jedna od jedinica Ministarstva odbrane pobjegla s jednog od naših bokova... razotkrivajući front - rekao je Prigožin, ponovivši zavjet da će njegova Vagnerova grupa napustiti Bahmut ako ruska vojska ne isporuči više municije.

Šef Vagnera kaže da vođe ruske vojske pokušavaju da "prevare" predsjednika Vladimira Putina, javlja AFP.

Odnos između Prigožina, poznatog i kao Putinov kuhar, i ruskog predsjednika u posljednje vrijeme je postao hladan. Tvrdio je da je njegova paravojna vojska pretrpjela velike gubitke kada je pokušavala da zauzme istočni grad Bahmut (na ruskom Artjomovsk) u Ukrajini. Rekao je i da mu je onemogućeno da kontaktira Putina.

Pravi problem

- Da bih prestao da tražim municiju, prekinute su mi sve telefonske linije za kancelarije, odjeljenja itd. Ali pravi problem je to što su oni također blokirali agencije da donose odluke (u vezi s Vagnerom) - rekao je Prigožin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.