ČEKAO IZRUČENJE U ITALIJU

Ovo je srbijanski narko-bos koji je pobjegao kolumbijskoj policiji: Tereti ga se za krijumčarenje 82 kilograma kokaina

Antun Mrdeža je iskoristio nepažnju policijskih službenika, a pobjegao je crnim Audijem na koji je bila otvorena vatra

Antun Mrdeža. Costesia / Policia nacional

N. H.

20.5.2023

Srbijanski državljanin Antun Mrdeža (47), jedan od najopasnijih narko-dilera u Kolumbiji, uspio je pobjeći tamošnjoj policiji na aerodromu u blizini Medellina.

Izručenje Italiji

Prema informacijama kolumbijskih medija, Mrdeža je uhapšen prije osam dana, kada je doletio iz Dominikanske Republike, a jučer je trebao biti izručen Italiji koja je za njim raspisala potjernicu.

Pobjegao policiji

Podsjećamo, on je prilikom deportacije na aerodromu „Jose Maria Cordova“ uspio pobjeći policajcima, iskoristvši njihov trenutak nepažnje.

Sve se odigralo veoma brzo, a on je policijske službenike pitao može li kupiti flašicu vode, te u tom momentu istrčao ka crnom automobilu marke „Audi“ prilikom čega je odmah i krenula pucnjava.

Na sreću, prilikom pucnjave niko nije nastradao, ali je Mrdeža uspio pobjeći.

Napušteni Audi kojim je pobjegao, pronađen je u ruralnoj oblasti općine Guarne i za sad još uvijek nema tragova o tome gdje se bjegunac nalazi.

Srbijanski narko-bos 

Ovaj 47-godišnji bjegunac identifikovan je sa dva imena. Pored Antun Mrdeža, poznat je i pod svojim aliasom Nikolas Boros.

On se tereti zbog svoje uloge u organizaciji za trgovinu drogom i zato što se sumnjiči da je on odgovoran za krijumčarenje više od 82 kilograma kokaina između evropskih zemalja Italje i Španije.

Kako ga španski mediji opisuju, on je srbijanski narko-bos ili kapo u Evropi, čija je kriminalna struktura tradicionalna i posvećena trgovini kolumbijskim kokainom i heroinom, prenosi Daily Mail. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.