TRAŽE SE POVEZNICE

Šest žena umrlo misterioznom smrću za 6 mjeseci u Portlandu: Istražuje se da li postoji serijski ubica

Tijela žena pronađena su u krugu od 160 kilometara jedno od drugog na ivicama puteva

Policija traga za mogućim poveznicama. Printscreen

E. A. / Telegraf.rs

4.6.2023

Vlasti istražuju da li su misteriozne smrti šest žena, koje su pronađene u i oko Portlanda u proteklih šest mjeseci, povezane i da li je možda serijski ubica na slobodi.

Tijela žena pronađena su u krugu od 160 kilometara jedno od drugog na ivicama puteva, u šumi ili u osamljenim ruralnim oblastima od februara do prošlog mjeseca, izvjestio je KGW8.

Istraživanje smrti

Pet različitih agencija za sprovođenje zakona istražuje smrti žena, a neke su rekle da sarađuju sa drugim agencija kako bi saznale da li su slučajevi povezani i da li je u pitanju jedan počinilac.

U najskorijem slučaju, Ešli Ril (22) pronađena je mrtva u šumskom području 7. maja nakon što je posljednji put viđena krajem marta.

Druga žena, Džoana Spiks je takođe nestala krajem marta i njeno tijelo je pronađeno u ruralnom djelu okruga Klark 8. aprila. Umrla je od udarca tupim predmetom u glavu i vrat, prema kancelariji sudske medicine okruga Klark koja je njenu smrt proglasila ubistvom.

Moguće veze

Spiks je jedina žena čiji su uzrok smrti saopćile vlasti.

Njena žena Robin Spiks rekla je da je zabrinuta zbog broja žena koje su mrtve u okrugu.

Portparol šerifa okruga Klakamas, koji istražuje jednu od smrti, rekao je da detektivi istražuju moguće veze.

- Kao što radimo sa svim istragama ove prirode, naši detektivi prate svaki trag u ovom slučaju, uključujući nekoliko savjeta koji stižu od javnosti i komentare na društvenim mrežama - saopćila je agencija.

Veze između slučajeva

- Radimo sa našim partnerskim agencijama da utvrdimo da li postoje veze između ovog slučaja u okrugu Klakamas i bilo kog drugog u regionu - rekao je on.

Ostaci Bridžet Vebster pronađeni su 30. aprila u okrugu Polk. Nedelju dana prije tog otkrića, tijelo Čeriti Peri pronađeno je u državnom parku Ejnsvort 24. aprila. Ona je nestala početkom marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.