DNK ĆE SVE POKAZATI

Sve više dokaza protiv Brajana Volša koji je osumnjičen za ubistvo supruge: Pronađena testera u kontejneru

Riječ je o metalnoj testeri na kojoj je pronađen mali dio kosti

Ana i Brajan. Instagram

A. O.

12.6.2023

Brajan Volš, osumnjičen za ubistvo svoje supruge srbijanke Ane Volš, mogao bi da se pred sudom ponovo nađe u avgustu ove godine, kada bi konačno trebalo da se nastavi suđenje za zločin koji je uznemirio srbijansku i američku javnost.

Dokaz koji bi možda mogao biti ključan za ovaj predmet jeste testera koja pronađena nedaleko od kuće Brajanove majke, piše Nova.rs.

Novi pomak

Srbijanska i američka javnost očekuju nastavak suđenja za ubistvo Beograđanke, a novi pomak u slučaju mogao bi da se desi u avgustu. Tužilaštvo je dosad prikupilo dokaze protiv Brajana, a testera koja je pronađena u kontejneru u blizini kuće Brajanove majke Dajane Volš mogla bi konačno da rasvijetli slučaj.


Riječ je o metalnoj testeri na kojoj je pronađen mali dio kosti.

Maleni djelić kosti, mogao bi da bude od ključnog značaja za cijeli slučaj, a američke vlasti odmah su ga poslale na DNK analizu, čiji testovi mogu riješiti misteriju.

Ključni dokaz

Ukoliko se na pomenutom predmetu pronađe DNK Ane Volš to bi mogao biti ključni dokaz u predmetu.

Podsjetimo, Ana Volš nestala je 1. januara u jutarnjim satima nakon novogodišnje proslave u porodičnoj kući u Kohasetu u Masačusetsu. U prvi mah, ništa nije bilo sumnjivo, jer je Ana navodno otišla na poslovni sastanak, ali je firma nakon nekoliko dana zvala da provjeri šta se događa jer se ona nije pojavila na poslu sve te dane.

Počela je potraga za nestalom Beograđankom, kojoj se odmah pridužio i njen suprug, pa ništa nije ukazivalo na njega. Kako je vrijeme prolazilo, pojavljivali su stravični detalji u vezi cijelog slučaja.

Na kraju se ispostavilo da je Anin suprug u veče nestanka na Google-u pretraživao kako rasparčati tijelo, razgraditi ga i odložiti, a također i kako očistiti tragove krvi i ubistva.

Svjedoci u postupku

Posljednja u nizu osoba koje su saslušane u vezi sa slučajem nestanka Ane Volš, jeste i dadilja koja se starala o troje dece koju ima bračni par.

Bebisiterka Brajana i Ane Volš otkrila je jezive detalje policiji, koji su otkriveni na prethodnom suđenju Brajanu Volšu.

U danima nakon Aninog nestanka bebisiterka je čuvala troje djece Ane i Brajana Volš. Dadilja je rekla policiji da je Brajan zamjenio sve tepihe u prizemlju u njihovoj kući, kao i kantu za smeće. Navela je i da je Brajan je također stavio bravu na vrata podruma.

Također, 1. januara, u danu kada je Ana ubijena, bebisiterka je došla da čuva troje djece jer je par Volš išao na branč, ali joj je Brajan potom rekao da su promijenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington zbog posla.

Biološki materijal

Prilikom ovog suđenja rečeno je i da je Anin biološki materijal pronađen na sjedištu Brajanovog autombila.

Dosad su protiv osumnjičenog Volša podignute tri optužnice, prva je za ubistvo supruge, druga je za dovođenje u zabludu policijskih službenika, a treća je za nepropisno premještanje ljudskog tijela.


Pored dadilje, spominju se još dva ključna svjedoka koji bi mogli biti saslušani u vezi sa ubistvom. Prvi je Džem Mutlu, prijatelj Ane Volš i ujedno i posljednja osoba koja je vidjela nesretnu ženu živu. On je na policiji rekao da je sjedio sa Anom, da je ona bila nasmijana i da ništa nije ukazivalo na tragediju.

Sljedeća je Dajana Volš, majka osumnjičenog Brajana, za koju se pretpostavlja da je imala saznanja u vezi sa slučajem nestanka Beograđanke. Brajan je tražio specifičnu dozvolu za izlazak iz kuće, pošto se nalazio u kućnom pritvoru zbog prevare, da bi svoju majku odvezao kući.

Ona je tada operisala kataraktu, ali je poslije promjenio iskaz i rekao da se ona brzo oporavila te da se sama odvezla kući, a da je on to vrijeme iskoristio kako bi otišao da joj kupi namirnice.


Brajan Volš tokom hapšenja. Twitter

Također, nakon ubistva Beograđanke saznalo se i da Ana i Brajan ne žive zajedno, te da ona ne viđa djecu dovoljno često koliko bi željela.

Na posljednjem suđenju, također prikazana su dva zanimljiva detalja iz istrage.

Prvi je to kako Brajan baca kese za smeće poslije večeri nestanka svoje supruge, a drugi je njegova kupovina velike količine hemijskih sredstava za čišćenje kuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.