SMRT BERLUSKONIJA

Mateo Renci: Italija tuguje zajedno sa svojom porodicom, svojim najmilijima

U ovim satima sa sobom nosim sjećanja na naše sastanke, na mnoga veća, na naše dogovore, na naše sukobe, napisao je Renci

Renci: U ovim satima sa sobom nosim sjećanja. Twitter

A. O.

12.6.2023

Mateo Renci (Matteo Renzi), italijanski poslovni čovjek i bivši predsjednik italijanske vlade oglasio se danas na Twitteru povodom smrti bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija (Berlusconi). 

- Silvio Berluskoni je ušao u historiju ove zemlje. Mnogi su ga voljeli, mnogi mrzili. Svi danas moraju prepoznati da je njegov uticaj na politički, ali i ekonomski, sportski i televizijski život bio bez presedana. Danas Italija tuguje zajedno sa svojom porodicom, svojim najmilijima, svojim kompanijama, svojom žurkom. Svima koji su ga voljeli, moj najsrdačniji i najiskreniji zagrljaj. U ovim satima sa sobom nosim sjećanja na naše sastanke, na mnoga veća, na naše dogovore, na naše sukobe. Ali prije svega telefonski razgovor u kojem me je Silvio, a ne predsjednik, natjerao da pustim suzu kada sam pričao o svojoj majci. Nedostajaćeš nam, neka ti je laka zemlja - napisao je Berluskoni. 

Podsjetimo, Berluskoni je preminuo u 86. godini u bolnici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.