NIJE ODUŠEVLJENA

Zaharova o samitu u Litvaniji: Živopisan performans u znak podrške Ukrajini

U toku je masovna orkestrirana obuka, ministri finske vlade snimaju solo za violončelo u znak podrške Ukrajini, kaže Zaharova

Marija Zaharova: Živopisna predstava. AP Photo / Alexander Zemlianichenko

A. O.

11.7.2023

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Marija Zaharova oglasila se danas dajući osvrt na samit NATO-a koji počinje danas u Litvaniji, na kojem će biti govora i o Ukrajini.

- Na predstojećem samitu NATO-a u Viljnusu bit će priređen živopisan performans u znak podrške Ukrajini. U najgoroj tradiciji zapadnih manipulacija i sa javnošću i sa svojim štićenicima, biće priređena živopisna predstava - rekla je Zaharova u emisiji Big Game na Prvom kanalu, komentarišući samit u Viljnusu, prenosi RIA novosti.

- U toku je masovna orkestrirana obuka, ministri finske vlade snimaju solo za violončelo u znak podrške Ukrajini - rekla je ona, prenosi RIA novosti.

Zaharova je napomenula da se uoči samita najavljuju nove isporuke pomoći Ukrajini i preduzimaju različiti PR potezi, kako bi se prikazalo određeno stanje „kijevskog režima na površini“.

Samit NATO-a bit će održan od 11. do 12. jula u Viljnusu i okupit će lidere svih zemalja Alijanse, uključujući predsjednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden).

Podsjeitmo, ranije je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Džejk Salivan (Jake Sullivan) rekao da Ukrajina neće postati članica NATO-a na predstojećem samitu.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je 19. juna da na samitu u Viljnusu saveznici neće razgovarati o zvaničnom pozivu Ukrajini za pristupanje tom vojnom savezu, već će se konsultovati o tome koje odluke mogu približiti Kijev članstvu u NATO.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.