OGLASIO SE KIRBI

Bijela kuća: Ukrajinski kontranapad nije dovoljno brz

I ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je također rekao da proces ne napreduje onoliko brzo koliko bi željeli, izjavio je Kribi

Kirbi: Ne mogu napredovati kako žele. Twitter

FENA

27.7.2023

Koordinator za strateške komunikacije Vijeća za nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država (SAD) John Kirby rekao je da ukrajinska kontraofanziva na Rusiju nije u zastoju, ali da ne napreduje dovoljno brzo, javlja Anadolu.

- I ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je također rekao da proces ne napreduje onoliko brzo koliko bi željeli. Oni ne mogu napredovati kako žele - kazao je Kirby novinarima u Bijeloj kući.

Ističući da SAD neće zauzimati stav o ovom pitanju, Kirby je rekao da Ukrajina, ipak, napreduje i da se ovdje ne radi o zastoju.

On je dalje kazao kako je SAD Ukrajini do sada pružio traženu pomoć te je poručio da će Washington nastaviti da obezbjeđuje sve potrebe Ukrajine za kontranapad.

S druge strane, američki državni sekretar Entoni Blinken (Antony) izjavio je 23. jula da je Ukrajina vratila polovinu svoje teritorije od Rusije, te da je kontranapad tek počeo i da će se oblikovati za nekoliko mjeseci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.