AGRESIJA NA DRŽAVU

Haos u Ukrajini: Više mrtvih u ruskom zračnom napadu na Harkov

Sam ovaj ratni zločin govori sve o ruskoj agresiji, rekao je Zelenski

Uništeno sve. Ukrinform

FENA

6.8.2023

Centar za transfuziju krvi u regiji Harkov i tvornica Motor Sič u Zaporožju u subotu su pogođeni u novim ruskim zračnim napadima, objavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Dodao je da je u napadu na centar za transfuziju krvi poginulo i povrijeđeno nekoliko osoba. Nije iznio tačne podatke o broju žrtava.

Kaže se da su ruske snage ispalile manevarske projektile prema gradu Kupjansku u regiji Harkov kasno u subotu. "Oborene su neke rakete", napisao je Zelenski na Telegramu, dodajući da je u napadu na centar odnijelo nekoliko života i ranjenih.

U centru je nakon napada izbio i požar, ali vatrogasci su ga već ugasili, javlja njemačka novinska agencija DPA, prenosi STA.

- Sam ovaj ratni zločin govori sve o ruskoj agresiji. Pobijediti teroriste pitanje je časti svakoga tko cijeni vrijednost života - istaknuo je.

Navodno je pogođena i tvornica Motor Sič u regiji Zaporožja. Zelenski nije izvijestio o žrtvama napada. Motor Sič smatra se najvažnijim ukrajinskim proizvođačem motora za avione i helikoptere te plinskih turbina, prenosi francuska novinska agencija AFP.

- Ukrajina će braniti svoju slobodu, a Rusija neće moći zamijeniti međunarodno pravo terorom ili bilo kakvom vrstom zastrašivanja - dodao je Zelenski, prenosi STA. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.