IZJAVA PESKOVA

Oglasio se Kremlj: Tvrdnje Zapada da bi Rusija mogla stajati iza smrti Prigožina su "apsolutna laž"

Peskov je kazao da se istraga o padu aviona u srijedu nastavlja, a rezultati će biti objavljeni kada budu dostupni

Peskov: Na Zapadu su sve te spekulacije predstavljene iz određenog ugla. AP

Anadolija

25.8.2023

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov danas je izjavio da su tvrdnje Zapada da bi Rusija mogla stajati iza smrti vođe Wagner grupe Jevgenija Prigožina "apsolutna laž", javlja Anadolu.

- Sada se, naravno, mnogo spekuliše oko ove avionske nesreće i tragične smrti putnika u avionu, uključujući Jevgenija Prigožina. 

Naravno, na Zapadu su sve te spekulacije predstavljene iz određenog ugla. Sve to je apsolutna laž - rekao je Peskov na brifingu za novinare u Moskvi.

Peskov je kazao da se istraga o padu aviona u srijedu nastavlja, a rezultati će biti objavljeni kada budu dostupni.

- Da ste pažljivo slušali jučerašnju izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da će biti obavljena sva potrebna ispitivanja, uključujući i genetska. Zvaničnih rezultata još nema. Čim budu spremni za objavljivanje, bit će objavljeni - naglasio je Peskov.

Ruske vlasti su potvrdile da je Prigožin bio u avionu koji se srušio u ruskoj oblasti Tver. Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopćilo je da je poginulo svih deset ljudi u letjelici.

Predsjednik Vladimir Putin izrazio je u četvrtak saučešće porodicama žrtava i opisao Prigožina kao "talentovanog čovjeka" s "teškom sudbinom". Rekao je da će Moskva detaljno istražiti uzroke incidenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.