PREMIJER ALBANIJE

Edi Rama ispričao vic o Putinu i Prigožinu

Njegov vic je ispraćen salvom smijeha

Edi Rama. Twitter

H. J. I.

4.9.2023

Albanski premijer Edi Rama je na nedavno održanom forumu na Bledskom jezeru nasmijao političare crnohumornom šalom o predsjedniku Rusije i njegovim odmetnutim vojnim saveznikom koji je u međuvremenu stradao u padu aviona.

Rama je na Bledskom strateškom forumu u Sloveniji ispričao vic pred stotinama ljudi među kojima su bili i najviši zvaničnici BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Kosova…

Rama se, na kraju svog govora, obratio sagovornicima pitanjem da li su čuli da Rusija želi ujediniti svoje vremenske zone, jer imaju devet sati razlike između dva kraja zemlje. Zatim je nastavio:

- Premijer ide kod Putina i kaže: "Imamo problem. Bila je moja porodica na odmoru, zvao sam ih da im poželim laku noć, ali kod njih je već bilo jutro. Zvao sam Olafa Šolca da mu čestitam rođendan, ali je rekao da će to biti sljedećeg dana. Zvao sam Si Đinpinga da mu poželim sretnu Novu godinu, ali on mi je rekao da je još uvijek stara godina".

U tom trenutku Putin odgovara: "Da, i meni se to desilo. Pozvao sam Prigožinovu porodicu da izrazim saučešće, ali avion još nije poletio" - ispričao je Edi Rama.

Njegov vic je ispraćen salvom smijeha. Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.