SEDAM OSOBA POGINULO

Oluje na jugu Kine: Pobjeglo više od 70 krokodila

Neki su uhvaćeni, ali je operacija bila teška zbog dubine jezera u kojem se nalaze, prenose mediji

Nema izvještaja o povrijeđenima. Fena

FENA

12.9.2023

Kišne oluje koje su pogodile južnu Kinu ubile su najmanje sedam ljudi i omogućile desetinama krokodila da pobjegnu sa farme, javlja AP.

Pobjeglo više od 70 krokodila

Obližnjem stanovništvu je savjetovano je da ostane kod kuće nakon što je više od 70 krokodila pobjeglo u Maomingu, grad blizu obale u zapadnoj provinciji Guangdong, prema izvještajima kineskih medija.

Zvaničnik za hitne slučajeve je rekao da je 69 odraslih krokodila i šest mladunčadi pobjeglo. Neki su uhvaćeni, ali je operacija bila teška zbog dubine jezera u kojem se nalaze, prenose mediji.

Nema izvještaja o povrijeđenima.

Višestruka klizišta

Dalje prema zapadu, sedam osoba je poginulo, a tri se vode kao nestale nakon višestrukih klizišta u gradu Yulin u regiji Guangxi, izvijestila je zvanična novinska agencija Xinhua kasno u ponedjeljak. Obilna kiša u nedjelju i ponedjeljak izazvala je klizišta.

Kiša je izazvala iznenadne poplave u Hong Kongu prošle sedmice, pri čemu su poginule dvije osobe. Dijelovi grada ponovo su poplavljeni nakon jakog pljuska u ponedjeljak. Još su se mogle vidjeti lokve vode i krhotine.

Lider Hong Konga John Lee rekao je da će vlada uspostaviti fond za hitnu pomoć onima koji su pogođeni poplavama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.