ISPUNILI ZAHTJEV

Azerbejdžan poslao konvoj humanitarne pomoći armenskom stanovništvu u Karabahu

Vozila sa 40 tona hrane i sredstava za čišćenje, proći će kroz Agdam i stići do grada Kankendija, gdje živi armensko stanovništvo

Konvoj krenuo prema gradu Kankendija. Anadolija

N. Aj. / Anadolija

22.9.2023

Ministarstvo za vanredne situacije Azerbejdžana poslalo je konvoj humanitarne pomoći kako bi bile zadovoljene hitne potrebe armenskog stanovništva u azerbejdžanskoj regiji Karabah, javlja Anadolija.

Pitanje humanitarne pomoći bilo je i na dnevnom redu jučerašnjeg sastanka azerbejdžanskih zvaničnika i predstavnika armenskog stanovništva u Karabahu u gradu Jevlah u Azerbejdžanu.

Predstavnici armenskog stanovništva zatražili su od Azerbejdžana da zadovolji njihove hitne potrebe u gorivu i hrani.

Dio konvoja pomoći. Anadolija

U skladu sa ovim zahtjevom, konvoj kamiona sa humanitarnom pomoći koju je pripremilo Ministarstvo za vanredne situacije Azerbejdžana krenuo je prema gradu Agdamu.

Vozila sa 40 tona hrane i sredstava za čišćenje, proći će kroz Agdam i stići do grada Kankendija, gdje živi armensko stanovništvo, a pomoć će biti podijeljena potrebitima u tom regionu.

Mirali Fejzivej (Feyzivey,) regionalni direktor Ministarstva za vanredne situacije Azerbejdžana u Karabahu, rekao je novinarima da će nastaviti sa pružanjem humanitarne pomoći za zadovoljenje potreba armenskog stanovništva u regiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.