DJELOVAO POGUBLJENO

Bajdenovo ponašanje na Generalnoj skupštini UN-a iznerviralo predsjednika Brazila

Ramenom zakačio zastavu Brazila koja je skoro pa pala na pod

Džo Bajden na Generalnoj skupštini UN-a. AP

D. R.

22.9.2023

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) našao se u žiži javnosti na Generalnoj skupštini UN-a.

Naime, Bajden se našao u centru pažnje tokom konferencije za medije gdje je njegovo ponašanje djelovalo čudno.

Nakon sastanka sa predsjednikom Brazila Lulom da Silvom, Bajden je tokom ulaska u prostoriju u kojoj je organizovana konferencija za medije napravio lapsus na samom ulasku.

Ramenom zakačio zastavu Brazila koja je skoro pa pala na pod, a kako piše „New York Post“, Bajden se mučio sa slušalicama putem kojih je dobijao prijevod sa portugalskog. To je primijetio i brazilski predsjednik te odlučio da se obrati Bajdenu.

- Čujete li me predsjedniče Bajden? Ovo je historijski trenutak za Brazil i SAD. Predsjedniče Bajden, čujete li me? – pitao ga je Lula.

Bajden je nakon toga klimnuo glavom, ali je i dalje nastavio "borbu" sa slušalicama.

Na kraju konferencije za medije, čini se kako je Bajden uspio stvoriti dodatnu frustraciju kod Lule. Nakon medijskih aktivnosti, Bajden se rukovao sa generalnim direktorom Međunarodne organizacije rada Gilbertom Hangbum (Houngboom).

Predsjednik Brazila očekivao je kako će se Bajden rukovati i sa njim, ali umjesto toga Biden je nespretno mahnuo publici, pokazao lajk i napustio binu.

- Dok je Bajden odlazio, Lula je izgledao vidno iziritiran te je napravio i specifičan pokret rukom – piše „New York Post“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.