PUCAO NA DVIJE LOKACIJE

Ovo su žrtve pomahnitalog napadača u Roterdamu: Osumnjičeni student medicinskog centra

Holandska policija saopštila je da je uhapsila osumnjičenog 32-godišnjeg muškarca poslije pucnjave

U pucnjavi u Roterdamu ubijene tri osobe - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
H. J. I.

28.9.2023

Muškarac (32) je pucao danas u Roterdamu na dvije lokacije. On je ubrzo uhapšen, a kako je saopštila policija, ubijene su najmanje dvije osobe. Osumnjičeni je inače student Erasmus univerzitetskog medicinskog centra. Na dvije lokacije ubijeni su žena (39) i univerzitetski profesor (42). Kćerka (14) ubijene žene je ranjena i ona, je, rekao je šef policije Fred Vesterbeke, u teškom stanju, prenosi BBC.

Napadač uhapšen

Holandska policija saoštila je da je uhapsila osumnjičenog 32-godišnjeg muškarca poslije pucnjave. Kako je saopšteno, nije bilo drugog napadača.

Lokalni mediji javljaju da je napadač prvo otvorio vatru u kući ili stanu, ranivši dvije osobe, a onda je zapalio zgradu.

Kako se vidi na fotografijama i snimcima sa lica mjesta, policija je okružila zdanje, dok su medicinski radnici i pacijenti napustili zgrade. 

Poslije pucnjave u stanu, osumnjičeni je otišao u Medicinski centar Erasmus gdje je nastavio sa pucnjavom.

Bio obučen u borbenu odjeću

Nažalost, prijavljeni su smrtni slučajevi, ali policija, za sada, ne saopštava tačan broj žrtava.

Kako navodi BBC, uskoro se očekuje konferencija za medije gradonačelnika Roterdama, policije i tužilaštva. Policija je ranije saopštila da je osumnjičeni bio na motociklu, da je bio obučen u borbenu odjeću, da ima crnu kosu, da je nosio ruksak, slušalice i pištolj.

Kako je navela policija, a potvrdio tužilac, ubijene su najmanje dvije osobe. Motiv je, za sada, nepoznat. Nema informacija o eventualno povrijeđenima jer policija još traga za ljudima koji su se zabarikadirali u medicinskom centru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.