LOJD OSTIN

Američki sekretar za odbranu: Vašington će se pobrinuti da Izrael dobije sve neophodno za odbranu

Naša posvećenost pravu Izraela da se brani je nepokolebljiva i izražavam saučešće porodicama onih koji su izgubili živote, kazao je Ostin

Ostin: Pomno pratim događaje u Izraelu. AP

E. Ć.

7.10.2023

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin (Lloyd Austin) je rekao da će se Vašington pobrinuti da Izrael dobije sve što mu je potrebno da se brani.

- Pomno pratim doogađaje u Izraelu. Naša posvećenost pravu Izraela da se brani je nepokolebljiva i izražavam saučešće porodicama onih koji su izgubili živote u ovom odvratnom napadu na civile. 

Narednih dana Ministarstvo odbrane će raditi na tome da Izrael ima ono što mu je potrebno da se brani i zaštiti civile od neselektivnog nasilja i terorizma - rekao je Ostin.

Portparolka Vijeća Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Adrijen Votson rekla je danas da Vašington osuđuje napad Hamasa na Izrael i izražava saučešće.

- SAD nedvosmisleno osuđuju ničim izazvane napade Hamasovih terorista na izraelske civile. Nikada nema opravdanja za terorizam. Čvrsto stojimo uz Vladu i narod Izraela i izražavamo saučešće zbog izraelskih života izgubljenih u ovim napadima - kazala je Votson.

Votson je dodala da je savjetnik SAD za nacionalnu sigurnost Džejk Salivan (Jake Sullivan) razgovarao sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Izraela Cačijem Hanegbijem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.