TRAŽE PREKID VATRE U GAZI

Demonstranti upali u Kapitol: Uhapšeno oko 50 ljudi

Jučer je razorna raketna eksplozija na bolnicu u Gazi usmrtila nekoliko stotina ljudi, Hamas je okrivio Izrael, ali Izrael je to negirao

Demonstranti upali u Kapitol. AP Photo/Jose Luis Magana

S. S.

18.10.2023

Demonstranti su danas upali u dio zgrade Kapitola demonstrirajući protiv rata između Izraela i Hamasa. Prema izvještajima, uhapšeno je do 50 ljudi, a policija je potvrdila protest.

- Grupa demonstranata demonstrira, a demonstracije nisu dozvoljene u zgradama Kongresa - rekli su u objavi na društvenim mrežama.

Na jednom transparentu piše "Jevreji kažu primirje odmah!" dok se ljudi takođe mogu čuti kako skandiraju "prekini vatru sada".

Neprofitni Jevrejski glas za mir saopćio je da oni stoje iza protesta i tvrdi da "počinju hapšenja".

- Nećemo otići dok Kongres ne pozove na prekid vatre u Gazi - stoji u drugom tvitu.

- Ovdje smo da kažemo: ne u naše ime i nikada više. I nastavit ćemo našu građansku neposlušnost sve dok Kongres ne pozove na prekid vatre u Gazi, ili dok nas ne natjeraju da odemo.

Jučer je razorna raketna eksplozija na bolnicu u Gazi usmrtila nekoliko stotina ljudi, Hamas je okrivio Izrael, ali Izrael je to negirao i optužio drugu stranu. Današnja projcena američkih obavještajnih službi tvrdi da Izrael nije odgovoran za eksploziju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.