NAKON DVIJE SEDMICE

Otac tinejdžerke koju je Hamas oslobodio otkrio u kakvom je stanju

Znati da će Natali moći da proslavi svoj 18. rođendan kod kuće sa porodicom i prijateljima je divna, najbolja vijest, rekao je Uri Ranan

Natali i Džudit. Tanjug/AP

N. Aj.

21.10.2023

Otac Natali Ranan (Natalie Raanan), Amerikanke koju su militanti Hamasa oslobodili nakon dvije sedmice zarobljeništva zajedno sa njenom majkom, rekao je da se osjeća dobro.

Uri Ranan oglasio se nakon što je Hamas objavio snimak Natali i njene majke Džudit (Judith) nakon njihovog puštanja na slobodu.

Objavljen i snimak

On je za medije rekao da je razgovarao sa kćerkom telefonom.

- Dobro joj ide. Plačem i osjećam se veoma dobro - rekao je Uri, prenosi Sky news.

Objavljen je i snimak oslobađanja majke i kćerke.

Uri, koji živi u Ilinoisu, rekao je da je vidio vijesti da će Hamas osloboditi majku i kćerku iz Amerike, i proveo je cijeli petak nadajući se da će to biti Natali i njegova bivša žena Džudit.

- Znati da će Natali moći da proslavi svoj 18. rođendan sljedeće sedmice kod kuće sa porodicom i prijateljima je divna, najbolja vijest - dodao je on.

Najbolji dan

Istakao je da će zagrliti kćerku i da će to biti najbolji dan u njegovom životu.

Dodao je da će Natali i Džudit otići u Tel Aviv kod rođaka i da se nada da će se vratiti u SAD početkom sljedeće sedmice.

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) proslavio je vijest o njihovom oslobađanju.

- Presretan sam što će se uskoro ponovo spojiti sa svojom porodicom, koja je bila obuzeta strahom - rekao je Bajden u Vašingtonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.