PREDSJEDNIK UKRAJINE

Zelenski: Glavna stvar je spriječiti da se destabilizacija proširi na druge regije svijeta

On je rekao kako je tokom sedmice obavio razgovore sa brojnim liderima, uključujući šefove zemalja kao što su Turska, Finska, Francuska, Kanada...

Volodimir Zelenski. Fena

H. J. I.

21.10.2023

Volodimir Zelenski izjavio je kako će nastaviti svoje diplomatske napore te da će i u narednim danima razgovarati s brojnim liderima kako bi se nastavila podrška Ukrajini.

Predsjednik Ukrajine je rekao kako je tokom sedmice obavio razgovore sa brojnim liderima, uključujući šefove zemalja kao što su Turska, Finska, Francuska, Kanada, Sjedinjene Američke Države, ali i generalnim sekretarom UN-a.

- Glavna stvar u ovim pregovorima je zaštititi živote i ljude, spriječiti da se destabilizacija proširi i na druge regije svijeta i spriječiti da propadne naš rad na kosolidaciji svjetske većine zarad međunarodnog prava - rekao je Zelenski.

Naglasio je kako je poseban razgovor obavio s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

- Razgovarali smo o situaciji u našoj crnomorskoj regiji, agresiji na Ukrajinu, utjecaju na globalnu sigurnost te situaciji na Bliskom istoku. Jako je važno zaštititi civile i spriječiti razvoj novih humanitarnih kriza velikih razmjera - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.