TENESI

Djevojčicu (7) ubili njeni rođendanski baloni: Majka je nakratko zaspala, pa zatekla horor scenu

Kelina kćerka je 27. septembra napunila 7 godina

Čana Keli sa kćerkom. Twitter

H. J. I.

23.10.2023

Sedmogodišnju djevojčicu u Tenesiju ubili su njeni rođendanski baloni ranije ovog mjeseca, a sada njena skrhana majka upozorava druge roditelje na potencijalne opasnosti povezane sa uobičajeno srećnim, slavljeničkim ukrasima.

Mala Aleksandra Houp Keli puštala je balone u svom domu u Klintonu 1. oktobra kada se ugušila velikim balonom „7“ koji je njena porodica kupila za njen rođendan nekoliko dana ranije, rekla je njena majka Čana Keli na Fejsbuku.

Pronašla je sa balonom oko glave

- To je odnijelo moju bebu, to je bio njen rođendanski balon - rekla je Keli za VAFB. 

- Teško je shvatiti.

Kelina kćerka je 27. septembra napunila 7 godina. Žena je sjedila sa Aleksandrom dok je puštala sve svoje balone – znajući da predstavljaju opasnost od gušenja – sedam dana nakon rođendanske zabave. Aleksandra je zatim pitala da li može da pusti i balon od folije u obliku broja „7“.

Mama je rekla svojoj kćerki „da“ i otišla u svoju spavaću sobu „nesvjesna opasnosti sa ovom vrstom balona“ i nakratko zaspala, rekla je.

Kada se probudila, pronašla je svoje jedino dete licem nadole na podu dnevne sobe sa balonom oko glave, ispričala je Keli u tragičnoj objavi.

Rekla je da je uklonila balon, pozvala hitnu pomoć i odmah počela sa reanimacijom. Osoblje Hitne pomoći preuzelo je reanimaciju kada je stigla hitna pomoć, ali djevojčica nije mogla biti spašena, rekla je Keli.

Potpuni šok i nevjerica

- Neumorno su radili na pokušaju da je vrate, ali njihovi pokušaji da je ožive bili su neuspješni. Histerično sam plakala i bila u potpunom šoku i njeverici u ono što se upravo dogodilo, da su moja kćerka i jedino dijete zapravo otišli - rekla je.

Nejasno je da li je Aleksandra umrla od posljedica gušenja ili trovanja helijumom. Medicinski isljednik vrši obdukciju kako bi utvrdio tačan uzrok smrti, a policija istražuje njenu smrt, rekla je ožalošćena majka.

Keli je rekla da je podijelila svoju priču kako bi podigla svijest o opasnostima od balona.

- U nedjelju, 1. oktobra, cijeli moj svijet se srušio oko mene jer nisam bila svjesna rizika koji okružuju ove vrste balona… Nadam se i molim se da će dijeljenje naše priče spriječiti i spasiti živote druge djece - rekla je ona. 

Gubitak djeteta

- Ne bih željela da bilo ko drugi doživi bol i razaranje koje donosi gubitak djeteta - dodala je.

Aleksandrina majka je rekla da je njena kćerka voljela umjetnost i zanate, da provodi vrijeme sa svojim rođacima i pliva u bazenu bake i djeda.

- Bila je puna radoznalosti i morala je da postavlja pitanja o svemu… Bila je odličan sagovornik i zadivila me svojom sposobnošću da razumije i izrazi sebe - rekla je Keli. 

- Svima bi izmamila osmijeh na lice i donijela je toliko radosti i smijeha u moj život - dodala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.