KĆERKA DONALDA TRAMPA

Ivanka Tramp će morati svjedočiti protiv oca na suđenju u Njujorku

Ona je 100 posto neko ko može da uđe i svjedoči, rekao je advokat iz kancelarije državnog tužioca

Donald i Ivanka Tramp. Twitter

H. J. I.

27.10.2023

Ivanka Tramp će morati da svjedoči protiv svog oca, nekadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump), njene braće i porodične firme po optužbama za prevaru.

Presuda je donesena nekoliko sedmica nakon početka suđenja po tužbi državnog tužioca Njujorka Letiše Džejms protiv Donalda Trampa, sinova Donalda mlađeg i Erika (Eric), Trampove organizacije i nekih rukovodilaca, prenosi "Glas Amerike".

Ime skinuto iz slučaja

Nakon što je njeno ime skinuto iz slučaja prije nekoliko mjeseci, njeni advokati i odbrana tvrdili su da Ivanka Tramp ne bi trebalo da svjedoči, napominjući da se odselila iz Njujorka i napustila posao u Trampovoj organizaciji 2017. godine, uoči očeve inauguracije za predsjednika SAD.

Sudija Artur Engoron stao je na stranu države, pozivajući se na dokumenta koja pokazuju da Ivanka Tramp ima vlasničke ili upravljačke veze sa nekim kompanijama u Njujorku i da još posjeduje stanove na Menhetnu.

- Gospođa Tramp je očigledno iskoristila privilegiju da posluje u Njujorku - rekao je Engoron, dodavši da njeno svjedočenje neće biti zakazano prije 1. novembra.

Još uvijek povezana sa biznisom

U tužbi Džejms, koja je demokrata, bivši predsjednik i aktuelni kandidat republikanaca na predsjedničkim izborima 2024, tereti se da je godinama precjenjivao sopstveno bogatstvo u finansijskim izvještajima koji su davani bankama, osiguravajućim društvima i drugima kako bi pomogao u obezbjeđivanju kredita i poslova.

Tužioci tvrde da je Ivanka Tramp bila ključni učesnik u nekim događajima o kojima se raspravljalo, kao i da je i dalje finansijski i profesionalno povezana sa porodičnim biznisom.

- Ona je 100 posto neko ko može da uđe i svjedoči - rekao je Kevin Volas, advokat iz kancelarije državnog tužioca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.