NAKON SVJEDOČENJA

Tramp rekao da njegova kćerka Ivanka nije učestvovala u izbornom procesu

Tramp je pokušao da umanji učešće svoje kćerke u njegovim naporima da ospori izbore

Ivanka i Donald Tramp. Agencije

A. Č.

11.6.2022

Ivanka Tramp (Tromp) nije učestvovala u izbornim pitanjima poslije glasanja 2020. godine, rekao je njen otac i bivši predsjednik Donald Tramp u petak, 10. juna, nakon objavljivanja svjedočenja u kojem je navela da ne vjeruje njegovim tvrdnjama o izbornoj prevari.

Kongresno veće koje je ispitivalo napad na Kapitol 6. januara 2021. u četvrtak je emitovalo snimljeno svjedočenje u kojem je Ivanka Tramp rekla da ne vjeruje njegovim tvrdnjama da su mu ukradeni predsjednički izbori 2020. godine.

U postu na platformi društvenih medija Truth Social u petak, Tramp je pokušao da umanji učešće svoje kćerke u njegovim naporima da ospori izbore. Ivanka Tramp je bila jedan od najpovjerljivijih saveznika svog oca tokom četiri godine u Bijeloj kući.

- Ivanka Tramp nije bila uključena u praćenje ili analiziranje izbornih rezultata. Ona se odavno isključila i, po mom mišljenju, samo je pokušavala da ispoštuje Bila Bara i njegovu poziciju glavnog tužioca - rekao je Tramp.

On je mislio na Ivankin video iskaz dat u aprilu da je vjerovala procjeni tadašnjeg državnog tužioca Vilijama Bara (William Barr) da nije bilo značajnih dokaza o prevari tokom izbora.

- Poštujem državnog tužioca (Vilijama) Bara. Zato sam prihvatila ono što je rekao - kazala je Ivanka Tramp kongresnim istražiteljima.

Neredi 6. januara 2021. uslijedili su ubrzo nakon što je Tramp održao zapaljivi govor hiljadama pristalica ispred Bijele kuće, ponavljajući svoje tvrdnje o ukradenim izborima 2020. i pozivajući ih da marširaju na Kapitol i da se "pakleno bore".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.