PREDSJEDNIK IZRAELA

Hercog: Barbarske i sadističke zvijeri su odsjekle glavu mladoj Njemici

Za Hercoga, Hamasov upad na izraelski teritorij rezultirao je "klaonicom" s "najstrašnijim tragedijama koje se mogu zamisliti"

Stravični prizori. Twitter

S. S.

30.10.2023

Predsjednik Izraela Isak Hercog (Isaac Herzog) u intervjuu za "Bild" rekao je da je 23-godišnjoj Njemici Shani Louk odrubljena glava. 

Njemicu su pripadnici Hamasa oteli 7. oktobra tokom napada na muzički festival u kibucu u Reimu. Hercog je istakao kako je pronađena "njena lubanja".

Tijela unakažena

Dodao je kako su "barbarske i sadističke zvijeri" Hamasa "odsjekle glavu" djevojčici čije je tijelo tek sada identificirano. Još nisu identificirana tijela 40 žrtava koje su ubili pripadnici Hamasa. Problemi pri identifikaciji su posljedica činjenice da su tijela bila unakažena, spaljena ili osakaćena.

Za Hercoga, Hamasov upad na izraelski teritorij rezultirao je "klaonicom" s "najstrašnijim tragedijama koje se mogu zamisliti". Inače, Hamas je ubrzo nakon svog napada objavio snimke koje prikazuju Louk, polugolu i teško ranjenu, kako leži u jednom od njihovih vozila.

Njemački ministar odbrane Boris Pistorius poručio je u razgovoru za televizijsku kuću ZDF da Njemačka i njene oružane snage moraju biti "spremne za rat". Smatra da postoji opasnost od sukoba u Evropi i dodao kako se "moramo naviknuti na ideju da bi u Evropi mogla postojati opasnost od rata".

Treba biti spreman

- To znači da se moramo pripremiti za rat, moramo se moći braniti: Bundeswehr i njemačko društvo moraju biti spremni - objasnio je. 

Tom prilikom je odbacio optužbe da modernizacija njemačkih oružanih snaga teče presporo. Kazao je da proizvodnja i isporuke oružja i materijala zahtijevaju vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.