ČIN SAMOPOVRIJEĐIVANJA

Šokantan medicinski slučaj iz Tunisa: Mladić zabio dva eksera u testise

Nakon operacije, mladić je prebačen na psihijatrijsko odjeljenje, gdje su stručnjaci dijagnostikovali da pati od šizofrenije

Neobičan čin samopovrijeđivanja. Facebook

N. Č.

2.11.2023

U medicinskom žurnalu objavljen je izuzetno neobičan slučaj koji se dogodio u Tunisu kada je 23-godišnji mladić, čiji identitet nije otkriven, šokirao medicinske stručnjake ubacivanjem dva eksera dužine šest centimetara u svoje testise.

Sve se saznalo kada je mladić zatražio pomoć od ljekara zbog jakih bolova u testisima. Nakon razgovora s pacijentom, ljekari su odlučili uputiti ga na rentgensko snimanje, a ono što su otkrili ostavilo ih je u nevjerici.

Rentgenski snimak jasno je pokazao prisustvo dva eksera u skrotumu pacijenta, što je izazvalo zaprepašćenje i zabrinutost među medicinskim osobljem. Mladić je odmah dobio vakcinu protiv tetanusa, a hirurzi su uspješno uklonili dio oštećenog i inficiranog tkiva. Srećom, pacijent nije pretrpio trajna oštećenja.

Nakon operacije, mladić je prebačen na psihijatrijsko odjeljenje, gdje su stručnjaci dijagnostikovali da pati od ozbiljnog mentalnog poremećaja, šizofrenije. Ovaj slučaj predstavlja izuzetno rijetku situaciju u kojoj je pacijent s mentalnim poremećajem izvršio takav neobičan čin samopovređivanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.