BOSTON

Tijelo žene pronađeno na parkingu aerodroma: Izbodena na smrt, partner osumnjičen za ubistvo pobjegao u Keniju

Nakon što je utvrđeno da je Margaret pronađena mrtva, njena porodica se oglasila

Tijelo Margaret pronađeno na mjestu suvozača. YouTube

Z. K.

4.11.2023

Margaret Mbitu (31) pronađena je izbodena na smrt na sjedištu svog automobila na aerodromu Logan u Bostonu. Tijelo ubijene žene je pronađeno 31. oktobra na suvozačevom sjedištu na aerodromu, a za njeno zvjersko ubistvo se sumnjiči momak Kevin Kangete (Kangethe), koji je nakon zločina pobjegao u Keniju.

Mjesto gdje je pronađeno tijelo žene. Logan airport Boston

Njen nestanak prijavile su kolege i porodica nakon što je posljednji put viđena 30. oktobra oko 23 sata kako napušta svoj posao u Halifaksu, navodi Mirror. Nakon što je utvrđeno da je Margaret pronađena mrtva, njena porodica se oglasila.

- Sa žaljenjem vas obavještavamo da je Megi pronađena mrtva. Njena smrt se još uvijek istražuje - rekli su iz porodice.

Porodična prijateljica Džejn Vamb (Jane Wamb) je rekla da joj je djevojka bila kao kćerka.

- Veoma je žalosno što se neko odlučio da uradio ovako nešto. Veliki je gubitak za roditelje, rođake, zajednicu u cjelini, a rekla bih čak i za naciju. Molimo se Bogu da porodica nađe mir, a osoba koja je počinila gnusan zločin mora biti uhapšena - rekla je Džejn.

Policija tragala za ženom. Whitman Police Department

Bivši specijalni agent FBI Dženifer Kofindafer (Jennifer Coffindaffer) kaže da agenti već komuniciraju sa lokalnim vlastima kako bi pronašli Kangetea i izručili ga nazad kako bi se suočio sa optužbama.

- SAD imaju sporazum o ekstradiciji sa Kenijom, tako da stvari izgledaju veoma dobro u smislu saradnje sa tamošnjim vlastima - rekao je Kofindafer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.