"OČEKUJTE NAS"

Hakerska grupa “Anonymous” uputila poruku upozorenja izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu

Naše budne oči promatrale su zločine počinjene nad Palestincima u Gazi pod vašim vodstvom, kažu u videu

Pozvali izraelske građane da sjede skrštenih ruku dok njihova vlada ubija nevine civile. TikTok

E. Ag.

12.11.2023

Hakerska grupa „Anonymous“ objavila je novi video s porukom upozorenja za izraelskog premijera Benjamina Netanjahua (Netanyahu) usred sve većeg sukoba zemlje s Hamasom u Palestini, piše Daily Express.com.

 - Pozdrav, građani svijeta - počinje video.

- Mi smo „Anonymous Global“ i imamo poruku za Benjamina Netanjahua i izraelsku vladu. Naše budne oči promatrale su zločine počinjene nad Palestincima u Gazi pod vašim vodstvom. Bombardiranje koje je u toku rezultiralo je nezamislivim razaranjem, s hiljadama izgubljenih nevinih života, uključujući preko 4.000 djece, i mnogo više povrijeđenih i raseljenih. Ogorčeni smo ovim postupcima. Pozivamo Vas, Benjamine Netanjahu, i vašu vladu da odmah obustavite ove beskrajne napade na Gazu.

@tmjnewsnetwork Hacker Group Anonymous sends a message to Prime Minister Netanyahu. This comes after the hackers have been downing Israeli servers as well as publishing leaked information. This was confirmed by multiple sources that Israeli organizations were subject to Bibi-Linux wiper-malware targeting Israeli systems. #news #latest #cyber #cybersecurity ♬ original sound - TMJ News Network

Ali kritike Izraela nisu tu završile.

Anonymous Global je nastavio da proziva izraelske građane da sjede skrštenih ruku dok njihova vlada ubija nevine civile.

- Narode Izraela, pozivamo vas da zahtijevate odgovornost od svojih lidera i da govorite protiv besmislenog krvoprolića - rekli su.

- Vaši glasovi imaju moć da dovedu do pozitivnih promjena i da spase nebrojene živote. Ne sjedite skrštenih ruku dok vaša vlada čini zločine u vaše ime. Ustanite i pridružite nam se u našem pozivu na pravdu i mir.

„Anonymous Global“ je svoju poruku zaključio notom nade i podrške Palestini.

- Konačno, palestinskom narodu, znajte da niste sami u ovoj borbi. Stojimo uz vas i zajedno ćemo se boriti protiv tiranije i ugnjetavanja s kojima se svakodnevno suočavate.

Ostanite jaki i otporni. Nećemo mirovati dok pravda ne bude zadovoljena. Anonimni smo. Mi smo legija. Ne opraštamo. Ne zaboravljamo. Očekujte nas – zaključili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.