PREMA IZVJEŠTAJU

Ovo je najjeftinija skijaška destinacija u Evropi

Jeftiniji od Banskog su Jahorina u BiH i Paso Tonale u Italiji

Bardonekija: Povoljna destinacija za skijaše. clubeurope

Z. K.

16.12.2023

Bugarska više nije najjeftinija skijaška destinacija za britanske turiste nakon što joj je tu poziciju preotela Italija, saznaje se u subotu iz najnovijeg izvještaja.

Omjer kvalitete i novca

Italijanska Bardonekija našla se ispred bugarskih skijališta Borovets i Bansko kao najpovoljnije odredište ljubitelja zimskih sportova u godišnjoj analizi skijališta u kojoj se ocjenjuje omjer kvalitete i novca.

Analizu su provele Post Office Travel Money i turistička agencija Crystal Ski Holidays.

Analizom je bilo obuhvaćeno 36 evropskih skijališta, a prikupljeni su podaci o cijenama skijaških karata, iznajmljivanja opreme, škola skijanja i bordanja te hrane i pića na skijaškim stazama.

Ispostavilo se da je Bardonekija podigla cijene u odnosu na prošlu godine za samo 1,4 posto.

Borovets je podigao cijene do 8.2 posto i nalazi se na drugom mjestu, dok je Bansko s porastom cijena od 18,1 posto završio na šestom mjestu, zahvaljujući prvenstveno velikom porastu cijena za skijaške škole.

Najskuplji je Cermat

Cijene su pale u devet od 31 skijališa koja su i prethodne godine bila obuhvaćena analizom. Najviše su pale cijene u francuskom skijalištu Lez Ark i švicarskom Vengenu, za 5,5 posto.

Najskuplji je švicarski Cermat, gdje su cijene dvostruko veće nego u Bardonekiju. Jeftiniji od Banskog su i Jahorina u BiH, Paso Tonale u Italiji i Geilo u Norveškoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.