VIŠE OSOBA RANJENO

Video / Ukrajinci uzvratili Rusima žestokim napadom na Belgorod

Dužnosnici su rekli da je ruska protuzračna odbrana oborila 17 ukrajinskih "zračnih meta"

Ukrajinci uzvratili Rusima. Platforma X

H. J. I.

2.1.2024

Jedan muškarac je poginuo te je sedmero ljudi ranjeno u ukrajinskom napadu na grad i regiju Belgorod, saopćili su ministarstvo odbrane i regionalni dužnosnici.

Regionalni guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da je muškarca ubio projektil koji je pao pored njegovog automobila te da su četiri osobe ranjene. Dužnosnici su rekli da je ruska protuzračna odbrana oborila 17 ukrajinskih "zračnih meta", uključujući rakete ispaljene iz višestrukih bacača projektila te da je oštećen niz kuća i automobila.

U teškim ruskim napadima projektilima i bespilotnim letjelicama na ukrajinsku prijestolnicu Kijev i sjeveroistočni grad Harkiv, u utorak je ubijeno najmanje petero ljudi, a deseci su ranjeni, tvrde ukrajinski dužnosnici.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak da ukrajinsko bombardiranje Belgoroda u subotu, u kojem Rusija tvrdi da je ubijeno 25 civila, "neće proći nekažnjeno".

Od petka, kada je Moskva izvela najtežu noć bombardiranja od početka rata, Kijev tvrdi da je Rusija lansirala više od 300 bespilotnih letjelica i raketa raznih vrsta na gradove širom Ukrajine. Reuters nije mogao neovisno provjeriti ruske i ukrajinske izvještaje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.