ŠOKANTNE INFORMACIJE

Poznati novi detalji o imenima koja se spominju u Epstajnovim dokumentima

Huanita Brodrik optužila Klintona

Džefri Epstajn. New York State Sex Offender Registry via AP, File

Dž. Redžepagić

5.1.2024

Džefri Epstajn je prvi put uhapšen 2005. godine nakon što je optužen da je platio 14-godišnjoj djevojčici za seks. Desetine drugih maloljetnih djevojaka opisale su slično seksualno zlostavljanje u narednim godinama. Međutim, tužioci su na kraju 2008. godine dozvolili finansijeru da se izjasni krivim za optužbu koja uključuje jednu žrtvu, te je odležao 13 mjeseci. Ovaj džet-set finansijer ubio se 2019. dok je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu ljudima.

Prva grupa imena

Dokumenti koji se otpečaćuju dio su tužbe iz 2015., koju je protiv Maksvela (Maxwella) pokrenula jedna od Epstajnovih žrtava, Virdžinija Džufri (Virginia Giuffre). Ona je jedna od desetina žena koje su tužile Epstajna, rekavši da ih je zlostavljao u svojim domovima na Floridi, u New Yorku, na američkim Djevičanskim ostrvima i u Novom Meksiku.

Prva grupa dokumenata otkriva identitete više od 170 osoba, uključujući dva bivša predsjednika SAD i nekoliko vodećih ličnosti.

Nedavno je objavljena lista Džefrija Epstajna na kojoj se spominje Bil Klinton (Bill Clinton) zajedno s mnogim drugim javnim ličnostima. Bivši američki predsjednik primijećen je kako se smiješi i pozdravlja fanove u Meksiku. Uočen je u San Miguel de Allendeu, gradu u centralnoj meksičkoj državi Guanajuato. Gradonačelnik Maurisijo Treho Pureko (Mauricio Trejo Pureco) podijelio je Klintonovu fotografiju na X i izjavio da čak i Bil Klinton hoda mirno i sigurno ulicama San Miguel de Allendea.

Sterilni Klinton

Mlađi brat finansijera Džefrija Epstajna, Mark Epstajn (Mark Epstein), rekao je da ne misli da postoje navodne ucjene seksualnih snimaka, ali je potvrdio da je čuo mnogo tračeva.

- Ovo je samo mišljenje, nikad nisam vjerovao da postoje – kazao je Mark, a objavio NY Post.

Dodao je da je Džefri kupovao ostrva na Djevičanskim ostrvima i imao svoj privatni mlaznjak, te da, sudeći prema svemu, on zaista nije morao zarađivati novac iznudom.

Huanita Brodrik (Juanita Broaddrick), žrtva silovanja, optužila je Bila Klintona za silovanje. U postu na društvenim mrežama na X rekla je: “Nakon što me Klinton opako silovao, rekao je: Ne brini, sterilan sam zbog zaušnjaka koje sam imao kao dječak."

Nakon toga je rekao: "Bolje da staviš malo leda na to", pokazujući na moju natečenu usnu koja krvari. Postoje dobri ljudi, a onda, postoji i Bil Klinton", izjavila je Brodrik.

Johana Sjoberg (Johanna Sjoberg), žrtva seksualnog zlostavljanja Epstajna, rekla je da je upoznala Dejvida Koperfilda (Davida Copperfielda) i Majkla Džeksona (Michaela Jacksona) u Epstajnovoj kući na Floridi. Sjetila se da je Koperfild izveo "neke mađioničarske trikove."

Dodala je da je pitao je li svjesna da su djevojke plaćene da pronađu druge djevojke? Međutim, nije ga optužila za kriminalno ponašanje. Nadalje je napomenula da je upoznala i Majkla Džeksona, ali ga nije masirala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.