ZAPADNI JERUSALEM

Izraelska policija tukla jevrejske aktiviste koji su protestovali protiv napada na Gazu

Pripadnici policije su odgurivali i nasilno rastjerali okupljene demonstrante koji su planirali da nastave protest

Izraelska policija tukla jevrejske aktiviste. Anadolija

Anadolija

14.1.2024

Pripadnici izraelske policije upotrijebili su silu kako bi rastjerali demonstrante koji su se okupili ispred američkog konzulata u zapadnom Jerusalemu/Al-Qudsu, protestirajući protiv izraelskih napada na Pojas Gaze, javlja Anadolu.

Grupa jevrejskih aktivista okupila se ispred američkog konzulata i pozvala na prekid vatre u Gazi. Na protestu kojem je prisustvovalo nekoliko desetina ljudi, aktivisti su nosili transparent "Prestanite bombardovati Gazu".

Demonstranti su uzvikivali antiratne slogane i nosili fotografije palestinskih civila koje je izraelska vojska ubila u Pojasu Gaze.

Izraelska policija u jednom momentu je intervenisala i tukla nekoliko aktivista te oduzela fotografije civila ubijenih u Gazi.

Pripadnici policije su odgurivali i nasilno rastjerali okupljene demonstrante koji su planirali da nastave protest. Pojedini građani su nasilje izraelske policije prema demonstrantima snimali mobilnim telefonima.

U izraelskim napadima od 7. oktobra na Pojas Gaze poginulo je više od 23.800 Palestinaca, dok je više od 60.000 povrijeđenih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.