11 OSOBA UHAPŠENO

U luci u Hamburgu nađeno 48 kila kokaina: Ulična vrijednost se procjenjuje na 2.4 miliona eura

Fotografije koje je objavila policija pokazuju kako je kokain bio skriven u izdubljenim hrpama papira

Zaplijenjeno 48 kilograma kokaina. Platforma X

H. J. I.

15.1.2024

Jedanaest osumnjičenih krijumčara droge privedeno je u policijski pritvor nakon što je u njemačkoj luci Hamburg pronađeno 48 kilograma kokaina u kontejneru. Oni su članovi grupe koja je unosila drogu iz Južne Amerike, rekli su danas istražni ured carine u Hanoveru i istražitelji iz Bremena. Glavni osumnjičeni je 39-godišnjak.

Droga, čija je ulična vrijednost 2.4 miliona eura pronađena je prošle srijede u luci u kontejneru natovarenom papirom za printer. Fotografije koje je objavila policija pokazuju kako je kokain bio skriven u izdubljenim hrpama papira. Droga je zaplijenjena, ali je transportna kompanija transportirala kontejner u sjeverni grad Bremen. Šestorica osumnjičenika uhapšena su u subotu rano ujutro dok su tamo iskrcavali kontejner.

Naknadno je pretraženo 14 zgrada u Bremenu i nekoliko obližnjih gradova, a privedeno je još pet osumnjičenih. U pretresima je oduzeto i 160 grama kanabisa, precizne vage, aparati za vakumiranje, steroidi, mobilni telefoni, kompjuteri i uređaji za pohranu podataka te otpremna dokumentacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.