ZRAČNI NAPADI

Turska neutralizirala još deset terorista PKK-a na sjeveru Iraka

Aktivne antiterorističke akcije počele su nakon nedavnog terorističkog napada na turske snage sigurnosti u sjevernom Iraku

Naše čelične kandže nastavljaju da razbijaju skrovišta terorista.. Anadolija

Anadolija

21.1.2024

U turskim vazdušnim napadima neutralizirano je još deset terorista PKK-a u sjevernom Iraku, saopćilo je u nedjelju Ministarstvo nacionalne odbrane Turske, javlja Anadolija.

- Još deset terorista PKK-a neutralizirano je u vazdušnim operacijama sprovedenim u zoni operacije 'Kandža-katanac'", navodi se u saopćenju ministarstva i dodaje:

- Naše čelične kandže nastavljaju da razbijaju skrovišta terorista.

Aktivne antiterorističke akcije počele su nakon nedavnog terorističkog napada na turske snage sigurnosti u sjevernom Iraku, kada je ubijeno devet turskih vojnika.

Napad se dogodio u zoni operacije "Kandža-Katanac" koju je Turska pokrenula u aprilu 2022. godine ciljajući skrovišta terorističke organizacije PKK u sjevernim iračkim regijama Metina, Zap i Avasin-Basyan u blizini turske granice.

Teroristi PKK-a se često kriju u sjevernom Iraku kako bi planirali prekogranične napade u Turske.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.