TRAŽE OSVETU

Nižu se reakcije američkih politčara na ubistvo tri vojnika u Jordanu: "Prešli su crvenu liniju"

Iran otvoreno dovodi u pitanje snagu i odlučnost SAD-a, rekao je senator Floride Rik Skot

Rik Skot: Kritizirao i Bajdena. Platforma X

N. H.

28.1.2024

Napad koji se desio u Jordanu na američku bazu, u kojoj su poginula tri vojnika, centralna je tema u američkim medijima. 

Sve više je i reakcija američkih političara na taj napad dronom, koji je osim što je ubio tri vojnika, ranio još najmanje 25. 

Den Salivan (Dan Sullivan), republikanski senator s Aljaske, objavio je na društvenoj mreži X, da su militantne grupe koje podržava Iran "prešle crvenu liniju". 

Drugi republikanci su iskoristili priliku kritizirati predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden), a kao razlog su naveli to što nije uradio više na "suzbijanju iranskih napada na američke interese u regiji".

- Iran otvoreno dovodi u pitanje snagu i odlučnost SAD-a zahvaljujući Bajdenovom popuštanju najvećem svjetskom sponzoru terorizma - rekao je senator Floride Rik Skot u objavi na društvenim mrežama, dodavši da “to mora završiti”.

Senator Tom Koton (Cotton) iz Arkansasa rekao je da "jedini odgovor na ove napade mora biti razorna vojna odmazda protiv iranskih terorističkih snaga, kako u Iranu, tako i širom Bliskog istoka".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.