"ANANAS EKSPRES"

Alarmi se pale u Kaliforniji: Stiglo upozorenje na najopasniju oluju u historiji

Objavljena su i upozorenja na udare vjetra jačine uragana, a očekuje se da će brzina vjetra doći i do 148 kilometara na sat

Oluja: Pogodit će cijelu Kaliforniju. AP

N. H.

4.2.2024

Američka savezna država Kalifornija se priprema za udar najopasnije oluje do sada, koja bi mogla izazvati snažne udare vjetra mogla izazvati blatna klizišta i poplave. 

- Predviđa se da će ova oluja biti jedna od najvećih u historiji zemlje i cilj je da je prebrodimo bez žrtava i težih povreda - rekao je danas policijski zvaničnik iz oblasti Santa Barbara Bil Braun (Bill Brown).

Upozorenja za evakuaciju na snazi su u oblastima Santa Barbara, Los Anđeles, Ventura i Monterej. Sutra neće biti nastave u školama širom Santa Barbare.

Oluja pod nazivom “Ananas ekspres” stigla je juče do sjevera Kalifornije.

Objavljena su i upozorenja na udare vjetra jačine uragana, a očekuje se da će od poluotoka Monterej do sjevernog dijela oblasti San Luis Obispo brzina vjetra doći i do 148 kilometara na sat. 

Meteorolozi predviđaju da će se oluja kretati duž obale i da će zahvatiti oblast Los Anđelesa sa pljuskovima, poplavama i snijegom na vrhovima planina, a da će oblast Orandž i San Dijego pogoditi sutra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.