NAKON OBOLJENJA KRALJA

U timu princa Vilijama i diplomata koji je nekad radio u BiH

Ian Patrik radio je za nekadašnjeg lidera liberalnih demokrata i visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna

Princ Vilijam. Daniel Leal/Pool Photo via AP

N. Aj.

10.2.2024

Princ Vilijam (William) od Velsa, koji je preuzeo brojne dužnosti svog oca otkako je dijagnosticifirano da kralj Čarls (Charles) ima rak, pojačao je svoj tim i ubuduće će njegov najbliži saradnik biti jedan bivši diplomata.

Kako se navodi, princ od Velsa je bivšeg diplomatu postavio da bude njegov privatni sekretar u trenutku kada je ponovo preuzeo javne dužnosti.

Ian Patrik (Patrick), koji je radio za nekadašnjeg lidera liberalnih demokrata i visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna (Paddy Ashdown), preuzet će tu funkciju, naveli su iz Kensington palače.

Guardian podsjeća da je Patrik bio sekretar Ešdaunu kada je bio u Bosni od 2002. do 2006. godine, a prije nego što se pridružio Kancelariji za vanjske poslove, Komonvelt i razvoj.

Podsjetimo, princ Vilijam se vratio redovnim dužnostima, nakon što se jedno vrijeme povukao da bi bi bio uz suprugu Kejt Midlton (Kate Middleton), koja se oporavlja od operacije abdomena.

Vilijam je umjesto svog oca u srijedu bio na ceremonijama u zamku Vindzor, a potom je prisustvovao jednoj gala večeri, gdje se zahvalio javnosti na podršci u "zdravstveno teškim vremenima za njegovu porodicu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.