RUSKA INVAZIJA

Troje ubijenih u ruskim raketnim napadima na istoku Ukrajine

Najmanje tri osobe su ubijene, a devet je povrijeđeno u ruskom granatiranju ukrajinskih regija na istoku Donjecka i Harkova

Najmanje tri osobe su ubijene, a devet je povrijeđeno. Anadolija

Anadolija

18.2.2024

Najmanje tri osobe su ubijene, a devet je povrijeđeno u ruskom granatiranju ukrajinskih regija na istoku Donjecka i Harkova, saopštile su lokalne vlasti u nedjelju, prenosi Anadolu.

- Rusi su 17. februara ubili dva stanovnika Donjecke oblasti — u Kramatorsku. Još dvije osobe u regionu su povrijeđene tokom dana - rekao je guverner Donjecka Vadim Filaškin na Telegramu.

Ukrajinska državna služba za vanredne situacije objavila je na Telegramu da su tijela dvije osobe izvučena iz ruševina srušene zgrade u Kramatorsku.

Navodi se da je u akcijama potrage i spašavanja na tom području bilo uključeno 28 pripadnika osoblja i šest jedinica hitne pomoći. Također, spasioci su ugasili i dva požara koja su izbila uslijed granatiranja.

Služba hitne pomoći saopštila je i da se u toku akcije potrage i spašavanja u gradu Slavjansku, gdje je oštećena trospratna školska zgrada.

Guverner Harkova Oleh Sinjehubov također je na Telegramu rekao da je tijelo žene izvađeno ispod ruševina dvospratne zgrade u gradu Kupiansk.

Dodao je da je petoro povrijeđeno u ruskim udarima na grad, kao i još dvoje u selu Senkove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.