SEUL

Zakerberg s južnokorejskim predsjednikom razgovarao o saradnji u oblasti umjetne inteligencije

Zakerberg je na mini turneji po Aziji koja je uključivala posjetu u Japanu

Zakerberg je trenutno na kratkoj turneji po Aziji. Instagram

FENA

29.2.2024

Šef Mete Mark Zakerberg (Zuckerberg) sastao se u četvrtak u Seulu s predsjednikom Južne Koreje Jun Suk Jeolom (Yoon Suk Yeolom) s kim je razgovarao o saradnji u oblasti umjetne inteligencije i načinima za sprečavanje cirkulacije lažnih vijesti uoči ključnih izbora, saopćio je Junov ured.

Zakerberg je na mini turneji po Aziji koja je uključivala posjetu u Japanu, plus trodnevnu posjetu Seulu, gdje se susreo s poslovnim liderima iz elektronskih giganata Samsung i LG. Sljedeća posjeta je Indiji.

Jun i Zakerberg razgovarali su o saradnji između južnokorejskih kompanija i Mete "kao i o viziji stvaranja digitalnog ekosistema umjetne inteligencije", rekao je novinarima Sung Tae-jun, Junov šef službe za politiku.

- Jun je naglasio vodeće mjesto južnokorejskih kompanija na tržištu memorije za AI sisteme i zatražio od Zakerberg da uspostavi blisku saradnju s njima - rekao je ovaj zvaničnik.

Također, Jun je naglasio da Južna Koreja "sa svojim raznolikim portfeljem pametne elektronike, nosivih uređaja i pametnih automobila može postati izvanredna platforma za primjenu umjetne inteligencije Mete", rekao je Sung.

Jun je osnivaču Mete rekao da će Seul pomoći na bilo koji način "ako bude potrebno", dodao je Sung, ukazujući na zatvaranje mehanizama saradnje u lancu snabdijevanja uspostavljenih između Južne Koreje i Sjedinjenih Država.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.