NIJE BAJDEN JEDINI

Trampov novi gaf: Bajdena uporno nazivao Obamom

Gomila je navodno utihnula dok je Tramp spominjao Obamu, koji je dužnost predsjednika napustio prije više od sedam godina

Donald Tramp. AP

N. H.

4.3.2024

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) je na skupu u Virdžiniji pobrkao Baraka Obamu (Barack) s Džoom Bajdenom (Joe Biden). 

Novi gaf je izazvalo nova pitanja o dobi vjerovatnog republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima. 

Slične zabrinutosti su vezane i za Bajdena, a upravo je Tramp među prvima da prozove aktuelnog američkog predsjednika kada napravi tu vrstu gafa. Sada je situacija obrnuta. 

- Putin tako malo poštuje Obamu da se počeo razbacivati riječju nuklearno. Čuli ste to. Nuklearno. Sad počinje govoriti o nuklearnom oružju - rekao je Tramp u Ričmondu.

Gomila je navodno utihnula dok je Tramp spominjao Obamu, koji je dužnost predsjednika napustio prije više od sedam godina. To je bio treći put da je nekadašnji američki predsjednik napravio sličnu grešku u posljednjih šest mjeseci.

Drugi gafovi bivšeg američkog predsjednika uključuju brkanje njegove republikanske suparnice Niki Hejli (Nikki Haley) s Nenis Pelosi (Nancy).

Hejli (52), koja uprkos više poraza na predizborima i dalje nastavlja utrku za republikansku nominaciju, pokušala se predstaviti kao mlađa, zdravija opcija - nazivajući Trampa i Bajdena mrzovoljnim starcima u svojim reklamama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.