RUSIJA I ZEMLJE REGIJE

Putin: Stoljećima su Srbi najpouzdaniji saveznici Rusije

Spomenuo je Jugoslaviju kao primjer američkog kršenja međunarodnog prava, kritizirao je po njegovom viđenju monopol Sjedinjenih Američkih Država

Ruski predsjednik nastavlja retorička prepucavanja. AA

D. Dž.

7.3.2024

Ruski predsjednik Vladimir Putin govorio je o odnosima sa Srbijom i globalnim događanjima, obraćajući se sudionicima Svjetskog festivala mladih u Sočiju.

- Odnosi Rusije i Srbije su posebne prirode, historijski duboki, o tome uvijek govorim s posebnom toplinom jer stoljećima su Srbi najpouzdaniji saveznici Rusije. Mi to znamo, pamtimo i cijenimo - rekao je Putin.

Jugoslavija

Spomenuo je i Jugoslaviju kao primjer američkog kršenja međunarodnog prava, kritizirao je po njegovom viđenju monopol Sjedinjenih Američkih Država i njihove politike te je rekao da je upravo SAD pustio duha iz boce zaobilazeći Vijeće sigurnosti UN-a kada im je to bilo u interesu.

Crna Gora

Što se tiče Crne Gore, Putin je rekao da je to uvijek bila zemlja bliska Rusiji te da njihovo uvođenje sankcija Rusiji ne znači previše.

- Crna Gora nam je oduvijek bila bliska država, a ljudi koji tamo žive su nam bliski i po vjeri i po kulturi. Razumijemo situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi, stoga pristupanje sankcijama nema utjecaja na nas, sve su to stvari čisto populističke prirode - rekao je Putin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.