NAJMANJE 1.000 STABLJIKA

U Njemačkoj otkrivena plantaža kanabisa bande sa Balkana: Policija imala "slučajnu" pomoć

Biljke su bile zasađene u praznom bazenu koji se nalazio u podrumskom prostoru

Otkrivena plantaža kanabisa. lokalkompass.de

E. Ć.

8.3.2024

Pripadnici policijskih snaga njemačkog grada Kleve, u saveznoj pokrajini Rajna-Vestfalija, otkrili su plantaži kanabisa i uhapsili četiri osumnjičena, od kojih su dvojica državljani Srbije.

Riječ je o profesionalno zasađenoj plantaži gdje se nalazilo najmanje 1.000 stabljika, a plantaža je bila locirana u podrumu ispod jednog skladišta, prenose njemački mediji.

Policija je do otkrića plantaže došla na osnovu dojave svjedoka koji je sasvim slučajno vidio zasade.

Biljke su bile zasađene u praznom bazenu koji se nalazio u podrumskom prostoru, a još najmanje 1.000 stabiljika je pronađeno uskladišteno. O količni zasada govori i podatak da je policija dva dana praznila skladište i nosila stabljike na uništavanje.

Osim državljana Srbije, uhapšena su još dvojica osumnjičenih. Neki mediji prenose da su oni njemački državljani. Ipak, riječ o daleko većoj organizaciji, koja je bila dobro uigrana s obzirom na količinu narkotika kojom su trgovali. 

Policija nastavlja istragu s ciljem pronalaženja i ostalih osumnjičenih, jer se vjeruje da su uhapšeni samo “izvršioci radova”, a da su drugi ti koji su drogu stavljali u promet, prenose "Nezavisne".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.